Vägguide 2

SPCS var verkligen aktiva med att göra program för privatanvändare. Denna gången tittar vi på dåtidens GPS: Vägguide. Programmet är framtaget av Axomedia och innehåller kartor från Metria / Lantmäteriet.

Vägguide hjälper dig planera din bilrutt genom vårt avlånga land. Man kan antingen välja snabbaste eller kortaste väg. Det går också att se beräknad bränsleförbrukning, sätta egen snitthastighet och lite annat.

Om jag t.ex skulle vilja åka från Zinkgruvan till Västerås skulle det kunna se ut så här:

Än en gång avgår jag från min princip att enbart skriva om mjukvara som kom på diskett. Vägguide kom på det nya heta mediet CD-ROM. Men man kan inte påstå att det behövdes, för en maximal installation väger in på blygsamma 4,9MB.

Från programmets INFO.WRI

Diskettversion av vägguiden finns på CDROM-skivan

På CD-skivan finns en katalog - DISK där en diskettversion
av Vägguiden ligger. Denna version är tänkt att användas av
dig som t ex har en bärbar dator utan CDROM-spelare.

Det var Thomas Sunhede som skickade Vägguide till mig. Stort tack!