Universal Auto Atlas

Denna gång tittar vi på ett ganska avancerat program för ruttplanering. Universal Auto Atlas framtogs av Nya Internationella Idéer i Borås och Internationell Teknisk Utveckling i Ängelholm (Magnus Elvingson och Wolf Sturm).

Med tanke på att det utkom 1997 var det en aning ovanligt att det kom till MS-DOS.

Men programmet känns rätt kvickt och detalrikedomen är ändå god tack vare att mjukvaran kör i upplösningen 640x480 eller 800x600.

Auto Atlas

Universal Auto Atlas har en riktigt trevlig funktion för att ruttplanera. Man väljer start, mellanstopp och slutdestination. Sedan kan man välja olika strategier, t.ex om man vill prioritera motorväg eller om man kan åka färja. På kartan ser man sen den optimala rutten, och man kan få ut textanvisningar för utskrift.

Auto Atlas

Spontant känns det snäppet vassare än SPCS Vägguide där ju ruttningen primärt var en lista med väganvisningar.

Auto Atlas