Körkortsprogrammet

Detta inlägg publicerades ursprungligen 2014-10-25, men är nu uppdaterat.

Körkortsprogrammet är ett program för Amiga där man kunde lära sig körkortsteori.

Det är ursprungligen ett PC-program, och Jens Gustavsson fick i uppdrag av SPAB att porta det till Amiga. Jens såg mitt ursprungliga inlägg och kontaktade mig med lite mer information om hur programmet tog form.

Du har rätt i att det var en ren port från PC. PC-programmet skrevs av Nicklas Pernblad vars körkort även prydde omslaget. Jag fick förfrågan om att porta programmet eftersom jag skrivit några pedagogiska program åt SPAB innan.

Hur gick portningsarbetet till?

Att porta Körkortsprogrammet var ett ganska snabbt litet projekt, jag kan inte säga att jag minns så mycket. Det borde varit omkring 1993. Jag fick bilder och källkod i C++ och programmerade själv i C. Jag gissar att jag skrev om allt med mål att användargränssnittet skulle likna PC-versionen.

Med programmet fick man med en gigantisk dekal att sätta på bilen när man tagit sitt körkort:

Tack till Jens Gustavsson för återkopplingen!